The house is located in a traditional residential neighborhood of Lisbon. It is made up of the ground floor and first floor of a building from the 1940s, with three additional floors. The original standards of construction were reasonable, namely in the first floor. Hence the project retained most of its layout, assigned to the living quarters, and finishing such as parquet floors and wood framings. In turn, the ground floor underwent an extreme makeover. Formerly used as a warehouse, it was necessary to let light in across the depth of this space. Large glass panes overlooking a garden with a swimming pool as well as a courtyard next to the kitchen sorted this problem. The house proceeds from public to private as it goes from front to back, unveiling a secret world nestled in the center of the city.

Date: 2011-2013 | Location: Lisbon, Portugal | Client: Diogo Vitorino | Architecture: Patrícia Barbas, Diogo Lopes
Collaborators: Miguel Roxo, Sérgio Catumba, Tânia Roque | Engineering: PRPC engenheiros | Contractor: Corretinta
Photography: DMF | Area: 280 m2 | Budget: N/A